Jornada de març per a divulgar la protecció de la flora autòctona

Valencià

Castelló + sostenible torna aquest dissabte, 11 de març, amb una jornada centrada a divulgar la importància de la flora autòctona entre el públic familiar. A través d’una zona didàctica i un espai de tallers, la sessió de març se centrarà a divulgar la importància de la flora autòctona i la necessitat de protegir-la «d’una manera amena i atractiva perquè els més xicotets i els qui els acompanyen puguen passar-s’ho bé mentre adquireixen valors de sostenibilitat ambiental», ha explicat la regidora Sara Usó.

La sessió se celebrarà en el Passadís de les Arts del Parc Ribalta «precisament per a aprofitar l’exemple botànic del parc», ha afegit l’edil responsable de Sostenibilitat Ambiental en l’Ajuntament de Castelló. D’11:00 a 14:00 els qui estiguen interessats podran acostar-se fins al parc Ribalta per a gaudir d’un matí de dissabte amb activitats vinculades a la conservació de la naturalesa i a posar en valor un espai protegit com el Ribalta.

L’activitat s’articula entorn d’un espai didàctic i una zona de tallers. Així, en la zona didàctica s’explicaran diferents tipus d’espècies de flora autòctona amb l’objectiu d’estudiar les característiques generals de cada espècie: tipus, hàbitat, nom comú, interès, lloc d’origen, etcètera. Quant a l’àrea de tallers, xiquets i xiquetes aprendran a reconèixer les principals espècies de flora autòctona a partir del reconeixement de les seues fulles. Després de la seua identificació realitzaren el seu propi herbari a partir de fulles d’arbres.

La regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó, ha recordat que Castelló + sostenible és una campanya anual amb la qual l’Ajuntament de Castelló pretén promoure valors de sostenibilitat ambiental a través d’activitats didàctiques, tallers i activitats dirigides al públic familiar. La campanya consisteix en l’organització d’una jornada un dissabte de cada mes de l’any en la qual es difonen valors com l’eficiència energètica, la protecció del litoral, la mobilitat sostenible, la flora autòctona, els aliments ecològics o de quilòmetre zero, etcètera.

Castellano

Castelló + sostenible regresa este sábado, 11 de marzo, con una jornada centrada en divulgar la importancia de la flora autóctona entre el público familiar. A través de una zona didáctica y un espacio de talleres, la sesión de marzo se centrará en divulgar la importancia de la flora autóctona y la necesidad de protegerla «de una manera amena y atractiva para que los más pequeños y quienes les acompañen puedan pasárselo bien mientras adquieren valores de sostenibilidad ambiental», ha explicado la concejala Sara Usó.

La sesión se celebrará en el Passadís de les Arts del Parc Ribalta «precisamente para aprovechar el ejemplo botánico del parque», ha añadido la edil responsable de Sostenibilidad Ambiental en el Ayuntamiento de Castellón. De 11:00 a 14:00 quienes estén interesados podrán acercarse hasta el parque Ribalta para disfrutar de una mañana de sábado con actividades vinculadas a la conservación de la naturaleza y a poner en valor un espacio protegido como el Ribalta.

La actividad se articula en torno a un espacio didáctico y una zona de talleres. Así, en la zona didáctica se explicarán diferentes tipos de especies de flora autóctona con el objetivo de estudiar las características generales de cada especie: tipo, hábitat, nombre común, interés, lugar de origen, etcétera. En cuanto al área de talleres, niños y niñas aprenderán a reconocer las principales especies de flora autóctona a partir del reconocimiento de sus hojas. Tras su identificación realizaran su propio herbario a partir de hojas de árboles.

La concejala de Sostenibilidad Ambiental, Sara Usó, ha recordado que Castelló + sostenible es una campaña anual con la que el Ayuntamiento de Castellón pretende promover valores de sostenibilidad ambiental a través de actividades didácticas, talleres y actividades dirigidas al público familiar. La campaña consiste en la organización de una jornada un sábado de cada mes del año en la que se difunden valores como la eficiencia energética, la protección del litoral, la movilidad sostenible, la flora autóctona, los alimentos ecológicos o de kilómetro cero, etcétera.